Ομιλίες

 • 02/02/14

  Γιώργος Σταμάτης "Δημιουργική Διαχείριση του Stress & η Μετατροπή του σε Εύ-αγχος"

  "Δημιουργική Διαχείριση του Stress & η Μετατροπή του σε Εύ-αγχος" Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, 11:00-15:00

  περισσότερα
 • 19/01/14

  Κώστας Μιχαηλίδης "ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ"

  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών σε συνεργασία με τον κο Κώστα Μιχαηλίδη, Ψυχοθεραπευτή Gestalt, διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: Ασθενής και Φροντιστής ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ

  περισσότερα
 • 21/02/11

  Ομιλία

  Ομιλία Θανάση Σεφερλή

  περισσότερα
 • 19/02/10

  Κ. Γιδοπούλου - Ανάγκες των ασθενών

  Έχοντας μια συνεχή επαγγελματική εμπειρία σαράντα ετών και πλέον στο χώρο τής Ογκολογίας, προσπάθησα να αναλογισθώ και να μοιρασθώ μαζί σας, ποιές ανάγκες των ασθενών με Καρκίνο, έχουν εκλείψει μέσα σ' αυτά τα χρόνια.

  περισσότερα
 • 27/10/09

  «Άγνωστη» για τους πολλούς η ανακουφιστική φροντίδα

  «Όταν έμαθα ότι είχα καρκίνο ένιωσα ότι με χτύπησαν με δύναμη πίσω από τα γόνατα με ένα μπαστούνι του γκολφ. Έπεσα με τα γόνατα στο χώμα και ένιωθα μουδιασμένη και αδύναμη, ίσως χωρίς απόφαση να σηκωθώ. Τέλος, είπα: Ή σηκώνεσαι και περπατάς ή θα μείνεις εκεί. Και σηκώθηκα! Μόνη μου».

  περισσότερα
 • 29/04/09

  Σημειώσεις Εθελοντή

  Πηγαίνοντας προς... "Κ.Ε.Φ.Ι"

  περισσότερα
 • 14/04/09

  Ασθμαίνοντας…

  Θυμάμαι τον εαυτό μου έφηβο. Ένα παχύ αγόρι γεμάτο δίπλες στο σώμα. Ένα χοντρό παιδί που προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει αποδεκτό από τους αδύνατους γύρω του. Με θυμάμαι να προσπαθώ να κάνω πράγματα, που ήταν αδύνατον να καταφέρω.

  περισσότερα
 • 31/03/09

  Βιωματικό - Βλασία Ανδρεοπούλου

  Τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνομαι καλά! Κουράζομαι πολύ εύκολα και κάνω συνεχώς ουρολοιμώξεις. Ο γιατρός μου δίνει συνεχώς αντιβιώσεις και βιταμίνες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο......

  περισσότερα
 • 31/03/09

  Ο ογκολογικός ασθενής και η οικογένεια του - Κυριακή Γιδοπούλου

  Η αποφοίτησή μου συνέπεσε με την απόφαση της Αντικαρκινικής Εταιρείας, να λειτουργήσει Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών, στοχεύοντας στην χάραξη μιας νέας κοινωνικής πολιτικής στον χώρο της Ογκολογίας. Όραμά της να κτυπήσει, παράλληλα με τα νυστέρια και τις ακτινοβολίες, τον καρκίνο, βάζοντας στόχους που άρχιζαν από την ενίσχυση της έρευνας, την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Λειτουργών Υγείας σε θέματα καρκίνου, την διαφώτιση του κοινού, φθάνοντας μεταξύ πολλών άλλων έως την καταπολέμηση του αγυρτισμού.

  περισσότερα
 • 31/03/09

  Σεξουαλικότητα και καρκίνος - Παρασκευή Μπέγκα

  Όταν η πρόεδρος του συλλόγου μας κα Γραμματόγλου μου πρότεινε να γράψω ένα κείμενο με θέμα «Σεξουαλικότητα και καρκίνος», το δέχτηκα με ήρεμη και χαλαρή διάθεση.

  περισσότερα
 • 31/03/09

  Όλοι γνωρίζουμε, καιρός να δράσουμε - Δρ. Γεράσιμος Α. Ρηγάτος

  Σε αδρούς αριθμούς, καπνίζουν ο ένας στους δύο ενήλικες άνδρες και η μια στις τρεις γυναίκες. Υπάρχει επίσης μικρό ποσοστό καπνιστών μεταξύ παιδιών και νέων κάτω των 18 ετών.

  περισσότερα
 • 31/03/09

  Τι είναι τα hospices

  Τα Hospices είναι μία παγκόσμια κοινωνική δραστηριότητα με κύριο χαρακτηριστικό την αναγνώριση της ποιότητας στη ζωή των ασθενών με προχωρημένη και μη αναστρέψιμη νόσο, προσφέροντάς τους, ανακούφιση, στοργή, αγάπη, ούτως ώστε να αποχωρούν με αξιοπρέπεια......

  περισσότερα
Στήριξε το Κ.Ε.Φ.Ι. Τηλεφωνική υποστήριξη Διαβάστε την εφημερίδα μας