ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 • 20/07/17

  Βιωματικό - Ελένη Παπαφράγκου

  Ονομάζομαι Παπαφράγκου Ελένη και εργάζομαι σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Δανείζομαι τον όρο από την επικαιρότητα των ημερών και θα πω ότι είμαι και εγώ μία Survivor όχι από τη ζούγκλα αλλά από τον καρκίνο. Η δική μου ιστορία ξεκινά το 2009..

  περισσότερα
 • 10/04/17

  Βιωματικό - Αιμιλία Τζαγκαράκη

  Πριν από εννέα χρόνια - τον Απρίλιο του 2008 - διαγνώστηκα με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ένα χρόνο πριν την διάγνωση, είχα κάποια τεστ παπ που έδειχναν φλεγμονή και άτυπα κύτταρα. Ο γυναικολόγος του Δημόσιου Ταμείου ο οποίος με έβλεπε τότε..

  περισσότερα
 • 16/11/16

  Βιωματικό - Σταυρούλα Σαμαρά

  Ονομάζομαι Σταυρούλα Σαμαρά, διανύω την 6η δεκαετία και σε γενικές γραμμές θα χαρακτηριζόμουν ως ένας δυνατός οργανισμός χωρίς να έχω αντιμετωπίσει ποτέ ιδιαίτερα θέματα υγείας. Η δική μου ιστορία ξεκίνησε το 2016..

  περισσότερα
 • 10/11/16

  Βιωματικό - Μαρία Παπαγεωργίου

  Λοιπόν είμαι μια επιζήσασα! Του καρκίνου, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους! 5 χρόνια. Βέβαια η λέξη survivor (cancer survivor) μου αρέσει περισσότερο. Φαντάζεσαι, ζούγκλες, άγρια θηρία, φίδια, τροπικές βροχές ..

  περισσότερα
 • 01/09/16

  Βιωματικό - Μαρία Σανιδά

  Το όνομά μου είναι Μαρία Σανιδά και είμαι 48 χρονών. Πριν δυο χρόνια ξεκίνησε η δική μου ιστορία με τον καρκίνο "επίσημα" τουλάχιστον. Και πριν τα δυο χρόνια, για μεγάλο διάστημα, ψηλάφιζα εκείνο το περίεργο ογκίδιο στο στήθος μου και είχα πάντα την ανησυχία του τι μπορεί να είναι! Στις εξετάσεις μου..

  περισσότερα
 • 07/07/16

  Βιωματικό - Βασίλης Αλιβιζάτος

  -«Λοιπόν νεαρέ μου, πόσων χρονών είπαμε ότι είσαι;» με ρώτησε ο γιατρός. -«28 χρονών είμαι γιατρέ, ψάχνετε γαμπρό γα την κόρη σας; Είμαι πιασμένος, χαχα» του απάντησα με αφελές χιούμορ. -«και πόσα χρόνια είπαμε ότι καπνίζεις;» συνέχισε αυτός σοβαρά. -«Δεν έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου τσιγάρο» συνέχισα με την ίδια αφέλεια. -«Ποτέ;;;;!!!, νεαρέ μου, τι να πω; ..

  περισσότερα
 • 04/12/15

  Βιωματικό - Παναγιώτα Ν.

  Τέλος Ιουλίου 2004 και ενώ βρισκόμασταν σε διακοπές, παρατήρησα ότι ο 12χρόνος τότε γιός μου είχε ένα εξόγκωμα στη μασχάλη, που τον δυσκόλευε να κλείσει καλά το χέρι του. Από την ψηλάφηση του γιατρού καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μας το επιβεβαίωσε η αξονική, που έγινε επειγόντως και έδειξε ότι υπήρχαν διογκωμένοι λεμφαδένες διάσπαρτοι σε όλο το σώμα.

  περισσότερα
 • 04/12/15

  Βιωματικό - Γιάννα Χρήστου

  2 Αυγούστου 2006. Σε τρείς μέρες αρχίζει η καλοκαιρινή άδεια. Επιτέλους ξεκούραση, μπάνια, χωριό και βόλτες μαζί με τα παιδιά μου. Το μεσημέρι στο γραφείο στηρίζω τον λαιμό μου στο χέρι μου και ... κάτι με ενοχλεί.

  περισσότερα
 • 22/06/15

  Βιωματικό - Ελένη Κονδυλίδη

  Η ιστορία με τον καρκίνο μου, είναι λίγο πολύ ίδια με τόσες άλλες. Είμαι 69 χρονών. Το 1992 σε ηλικία 46 χρονών, έκανα ολική υστερεκτομή, μετά των εξαρτημάτων. 7 χρόνια αργότερα διαγνώστηκε καρκίνος στο δεξί μαστό. Έκανα μια μικρή επέμβαση και η βιοψία έδειξε ότι έπρεπε να χειρουργηθώ επειγόντως.

  περισσότερα
 • 31/03/15

  Βιωματικό - Δαμιανός Γιαννάκης

  Οι πρώτες ώρες του καρκίνου μου θα μείνουν καρφωμένες στο μυαλό μου για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Ξεκινώ την αφήγηση με τα κυρίαρχα συναισθήματα μετά από την αρχική διάγνωση: φόβος, σοκ, αδυναμία συγκροτημένης σκέψης, εξουθένωση...

  περισσότερα
 • 17/03/15

  Βιωματικό - Αθανασία Σαμαρά

  ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΘΗΝΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ξεκίνησε το 2010 με μια απλή εξέταση αίματος. Η διάγνωση χρόνια μυελογενής λευχαιμία. Δύσκολη χρονιά το 2010 γεμάτη απώλειες... Αθανασία Σαμαρά

  περισσότερα
 • 07/08/14

  Bιωματικό - Μαρία Ντότσικα

  ΣΑΝ ΨΕΜΑ... Και ήταν Δευτέρα. Πρωταπριλιά που δεν της έδινα ποτέ σημασία ούτε για τα αστεία ούτε για τα ψέματα που κατά συνθήκη τής φορτώνουν οι άνθρωποι. Άλλωστε ένα έτος πριν, σαν τώρα, δεν είχα ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση με το χάος, που ανέδιδε η προσωπική μου ζωή, να χαρώ την άνοιξη, ούτε τις καθημερινές χαρές. Βουτηγμένη στα προβλήματα, έβλεπα αλλά δεν έβλεπα τι μου έκανα, πώς συμπεριφερόμουν η ίδια στον εαυτό μου ούτε ποιες συμπεριφορές άλλων επέτρεπα να ξεβραστούν πάνω μου. Κι αυτό το ανοσιούργημα των αδιεξόδων και της αμηχανίας μου σωματοποιήθηκε. «Εσύ», μου είπε το σώμα μου, «μπορεί να θέλεις να αντέχεις. Εγώ... όχι».

  περισσότερα
 • 28/05/14

  Βιωματικό - Μένια Δρουγούτη

  Το όνομα μου είναι Μελπομένη κατά κόσμων Μένια. Ασθένησα δυο φορές. Έχω διαγνωστεί με γονιδιακή μετάλλαξη BRAC1 και στις επόμενες γραμμές θα σας εκθέσω τη ζωή μου μέσα από τον καρκίνο. Δεν θυμάμαι πότε άκουσα για πρώτη φορά τη λέξη καρκίνος, τον γνώριζα όμως από μικρή

  περισσότερα
 • 21/01/14

  Βιωματικό - Μαίρη Χήναρη

  Πλησίαζε το Πάσχα του 1993. Εντοπίζω ένα γρομπαλάκι στο στήθος. Το είχα ξαναπιάσει πριν από κάποιους μήνες αλλά δεν έδωσα σημασία. Εκείνη την ημέρα θα συναντούσα μία φίλη και της το είπα. Με πίεσε να πάω στο γιατρό .Έβρισκα ένα σωρό δικαιολογίες για να το αποφύγω. Τελικά πήγα και ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου.

  περισσότερα
 • 15/10/13

  Βιωματικό - Ντόρα Αλεξανδροπούλου

  Μου ζητήθηκε να γράψω το ταξίδι μέσα από το βίωμα: - Ο καρκίνος κατοικεί στο κορμί μου - Το αναμενόμενο είναι: Ξάφνιασμα Αγωνία Θρήνος Αναμέτρηση με το θάνατο Αναμέτρηση με το παρελθόν Ίσως να συμβαίνει και έτσι. Άλλωστε κάθε καρκίνος είναι ιδιαίτερος. Κάθε εισβολή και παραμονή του είναι ειδική.

  περισσότερα
 • 30/07/13

  Βιωματικό - Κατερίνα Μασουρίδου

  Πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με τον καρκίνο ήταν στα 20 μου χρόνια. Η κυρία Ρούλα, η μαμά του παιδιού που πρόσεχα, είχε καρκίνο στο στήθος. Έκανε χειρουργείο και χημειοθεραπείες.

  περισσότερα
 • 16/05/13

  Εις μνήμην Λίτσας Σωτηροπούλου,Κατσορίδα - Δημήτρης Κατσορίδας

  Στις 23-4-2011 έφυγε από τη ζωή η σύζυγός μου, Λίτσα Σωτηροπούλου, σε ηλικία 47 ετών. Η Λίτσα, υπήρξε ένας δραστήριος, πολιτικά και κοινωνικά, άνθρωπος, αλλά η τύχη το ΄φερε, έτσι, ώστε να μην μπορέσει να ολοκληρώσει αυτή την πλούσια δραστηριότητά της. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα.

  περισσότερα
 • 01/05/13

  Βιωματικό Τάγγα Άννα-ιατρός δερματολόγος

  Μετά από αρκετό καιρό διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα παραμένουν διαχρονικά άλυτα σε ότι αφορά στην υγεία. Ασθενείς με σοβαρές διαγνώσεις, αντιμετωπίζουν αρκετά εμπόδια στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας του συστήματος.

  περισσότερα
 • 18/04/13

  ''Δε μ 'ανησυχεί ο θάνατος, η μη-ζωή μ'ανησυχεί..''

  Στεκόμουν στο διάδρομο. Μόνος. Εκείνη τη μέρα είχα ζητήσει να μην έρθει κανείς μαζί μου. Μετά από ώρα, βγαίνει η γραμματέας, μου δίνει έναν άσπρο φάκελο και μπαίνει αμέσως μέσα στο γραφείο της σα να ήθελε να κρυφτεί..

  περισσότερα
 • 04/01/12

  Στις 14 Φεβρουάριου 2011 περιμένοντας σε έναν σταθμό - Μαρία-Μέμυ Κατσαούνη

  Τι περιμένω; Το τρένο; Το λεωφορείο; Την αρχή; Το τέλος; Δεν ξέρω, είμαι χαμένη! Σαν σε ταινία κινηματογράφου μπροστά στα μάτια μου βλέπω έναν άντρα να πλησιάζει μια κοπέλα και να της προσφέρει ένα μπουκέτο λουλούδια......

  περισσότερα
 • 27/09/11

  Επαναπροσδιορισμός - Κωνσταντίνος

  Το 2010 ήταν για μένα η πιο δύσκολη χρονιά στην ζωή μου. Το χειρουργείο καρδιάς για τον πατέρα μου (όλα πήγαν καλά) και εντελώς ξαφνικά και χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έμαθα ότι έχω καρκίνο όρχεως. Αρχικά συναισθήματα; Φόβο, άγνοια, λύπη του «γιατί;»

  περισσότερα
 • 18/03/11

  Βιωματικό - Ηρώ Μουτζουράκη

  Ένα ετήσιο τσεκ-απ ρουτίνας. Διάγνωση, πολύποδας. Επέμβαση πέντε λεπτών που μου καθόρισε τη ζωή. Εστάλη στο Πανεπιστημιακό Θεσσαλίας για βιοψία. Η ανέμελη ζωή συνεχίστηκε στη μικρή παραθαλάσσια πόλη, χωρίς ίχνος ανήσυχης σκέψης. Συνήθως αυτοί οι πολύποδες είναι καλοήθεις, τυπικά γίνεται η βιοψία, με καθησύχασε ο γιατρός μου.

  περισσότερα
 • 26/11/10

  Το χρονικό της ασθενείας μου και άλλα τινά - Κυριαζής Μάκης

  Σε τυχαία εξέταση αίματος «διαπιστώθηκαν μειωμένα λευκά αιμοσφαίρια και διεγερμένα κύτταρα». Η μικροβιολόγος (συγγενής μου) με παρέπεμψε άμεσα στον αιματολόγο (καλή της ώρα, της χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη).

  περισσότερα
 • 17/08/10

  Η εμπειρία μου - Αργυρώ Τζιώτου

  Ήταν πολύ δύσκολο, θυμάμαι, να δεχτώ ότι έχω καρκίνο. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ΟΧΙ. Όχι σε μένα. Αδύνατον. Ο γιατρός θέλει να μου φορτώσει έναν καρκίνο που δεν έχω. Τα έβαλα με το γιατρό, έφυγα σαν κυνηγημένη και πολύ θυμωμένη. Τα έβαλα με τον εαυτό μου, με το Θεό, με όλους.

  περισσότερα
 • 13/04/10

  Βιωματικό - Φραντζέσκα Σκούταρη

  Ασχολούμαι με τον εθελοντισμό από το 1987. Τα πρώτα χρόνια ήμουν κοντά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 2002 πήρα μια εκπαίδευση στον Ερυθρό Σταυρό για τον καρκίνο, χωρίς να έχω ποτέ σχέση ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου με αυτή την ασθένεια. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο και σε μένα.

  περισσότερα
 • 11/12/09

  Σεξουαλικότητα και καρκίνος - Παρασκευή Μπέγκα

  Όταν η πρόεδρος του συλλόγου μας κα Γραμματόγλου μου πρότεινε να γράψω ένα κείμενο με θέμα «Σεξουαλικότητα και καρκίνος», το δέχτηκα με ήρεμη και χαλαρή διάθεση.

  περισσότερα
 • 01/10/09

  Ζωή Γραμματόγλου

  Η ιστορία μου με τον καρκίνο του μαστού ξεκινάει το 1993. Κάνοντας τυχαία μαστογραφία, ανακαλύπτω ότι, έχω ογκίδιο στο δεξιό μαστό. Εγώ δεν το ψηλάφισα, ποτέ δεν φαινόταν. Έγινε αφαίρεση του όγκου και των λεμφαδένων. Έκανα 35 ακτινοβολίες και 8 σχήματα χημειοθεραπείες.

  περισσότερα
 • 12/09/08

  Βιωματικό - Βλασία Ανδρεοπούλου

  Τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνομαι καλά! Κουράζομαι πολύ εύκολα και κάνω συνεχώς ουρολοιμώξεις. Ο γιατρός μου δίνει συνεχώς αντιβιώσεις και βιταμίνες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος.

  περισσότερα
Στήριξε το Κ.Ε.Φ.Ι. Τηλεφωνική υποστήριξη Διαβάστε την εφημερίδα μας