16.02.2024

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ"

επιστροφή

Για 10η χρόνια, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος μας διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Γυναίκα και Καρκίνος" με στόχο να αναδείξει όλες τις πτυχές  αντιμετώπισης των μορφών καρκίνου που αφορούν τη γυναίκα, τη χαρτογράφηση της ζωής των ασθενών μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία και τη συζήτηση των τρόπων επίλυσης και βελτίωσης της διαχείρισης της ασθένειας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
 Σε όλα αυτά η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να είναι σύμμαχος με τρεις βασικούς πυλώνες: Να στηριχθεί η γυναίκα με καρκίνο , να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή της και να θωρακίσει τον εαυτό της προστατεύοντας τη μελλοντική της υγεία.

 

Σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν όλοι για τη σημασία της πρόληψης καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στις θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν για όλους τους καρκίνους που αφορούν κυρίως γυναίκες.Η ημερίδα θα χωρίζεται σε τρείς ενότητες:

 

1. Καρκίνος του Μαστού

2. Γυναικολογικοί Καρκίνοι

3. Καρκίνος του Πνεύμονα

 

    Η πρόγνωση των ασθενών με καρκίνο είναι αξιοσημείωτα βελτιωμένη, σε σχέση ακόμα και με το πρόσφατο παρελθόν. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στις νέες χειρουργικές τεχνικές και στην ανακάλυψη των εξατομικευμένων φαρμακευτικών θεραπειών.

Για αυτό και απαιτείται ευαισθητοποίηση και κυρίως σωστή ενημέρωση του κοινού για τα συμπτώματα, τους παράγοντες κινδύνου και φυσικά τα βήματα για την έγκαιρη διάγνωση. Ιδίως σε καρκίνους  που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια σε όλο και μικρότερες ηλικίες.

 

Ποιούς αφορά η Ημερίδα μας:

 

????Γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού , των γυναικολογικών καρκίνων
       και του καρκίνου του πνεύμονα
???? Φροντιστές ασθενών με τους παραπάνω καρκίνους
????  Επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την/ον ογκολογική/o ασθενη
⚕️Επιστημονικούς φορείς εμπλεκόμενους με τον καρκίνο του και την χάραξη πολιτικών υγείας
???? Οργανισμοί που εξυπηρετούν ασθενείς με καρκίνο ή ασχολούνται με την ασθένεια

 

 

 Θα λάβουν το λόγο διακεκριμένοι ιατροί και άλλοι επιστήμονες υγείας που θα μιλήσουν διεξοδικά για τη χειρουργική και θεραπευτική αντιμετώπισή τους.

Ενδεικτικά, οι συμμετέχοντες είναι :

  • Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Παθολόγος - Ογκολόγος, Διευθυντής Α' Παθολογικό Τμήμα, Γ.Α.Ο.Ν.Α. "Ο Άγιος Σάββας"
  • Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Α.Ο.Ν.Α. " Ο Άγιος Σάββας "
  • Γυναίκες σε Θεραπεία- Ρουμελιώτη Στέλλα( CA Μαστού ) - Μανωλοπούλου Μαρία (CA Πνεύμονα) - Λιονάκη Ειρήνη ( CA Ενδομητρίου)«Ανησυχίες, προβληματισμοί και προβλήματα ασθενών»
  • Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρουργός Μαστού, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «ΆγιοςΣάββας» «Γυναίκα και Καρκίνος του Μαστού»
  • Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο Άγιος Σάββας»
  • Γεωργία Χαρδαβέλλα, MD, MSc, PhD, Πνευμονολόγος, Επιμελήτρια Α' στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»
  • Μαρία Θεοχάρη, Παθολόγος - Ογκολόγος, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Πρόεδρος ΑΚΟΣ, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου RWTH Aachen-Germany FEBU
  • Ιωάννα Τσιαούση, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, MD, PHD,MSc, MBA Πρόεδρος της «Women’s Health First» Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM)
  • Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Η Ημερίδα θα γίνει στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ,( Είσοδος από Ευρωκλινική- Τσόχα ) και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όλους τους παρευρισκόμενους που το επιθυμούν.

 

Για να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ: 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα  https://www.anticancerath.gr/, https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/, να αποστείλετε email στο info@anticancerath.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2106468222.

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..