11.03.2020

Σημαντική Έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο (ECPC)

επιστροφή

 

 

Ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο (European Cancer Patients Coalition) διενεργεί πανευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με τον έλεγχο βιοδεικτών στην ογκολογία. 

Οι καρκινικοί βιοδείκτες είναι μόρια που παράγονται συνήθως από καρκινικά κύτταρα και είναι δυνατό να ανιχνευθούν σε σωματικά υγρά ή ιστούς. Μπορούν να προσδιορίσουν τα άτομα που έχουν ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν καρκίνο. Οι καρκινικοί βιοδείκτες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επλογή ή την πρόγνωση των ασθενών που είναι πιθανό να έχουν θεραπευτικό όφελος από εξειδικευμένα προγράμματα θεραπείας. Οι βιοδείκτες είναι βασικής σημασίας για την εξατομικευμένη ιατρική, διότι βοηθούν την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας στον κατάλληλο ασθενή στο σωστό χρόνο.

 

H έρευνα απευθύνεται σε ασθενείς σε θεραπεία, φροντιστές ασθενών, επιβιώσαντες με πρόσφατη εμπειρία βιοδεικτών. Είναι μεταφρασμένη και στα ελληνικά και είναι εύκολο να συμπληρωθεί (περίπου 10 λεπτά).

 

Το να απαντηθεί το ερωτηματολόγιο από όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς θα εχει σημαντικά οφελη για όλους τους Ευρωπαίους ασθενείς και ιδιαίτερα για εμας στη χώρα μας. Στην Ευρωπαϊκή μελέτη για την εγκριση των βιοδεικτών, την πρόσβαση των ασθενών, την αποζημίωση, και τέλος το πώς χρησιμοποιούνται τα αποτελέσματα της έρευνας για την επιλογή θεραπείας, θα εμφανισθούν ανάγλυφα τα προβλήματα χωρών όπως η Ελλάδα, με μικρό αριθμό εγκεκριμένων και αποζημιούμενων βιοδεικτών. Η ερευνα θα παρουσιασθεί ως κείμενο θέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας την εφαρμογή συγκεκριμένων  μέτρων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα αποτελέσματα όμως της έρευνας θα είναι  χρήσιμα και στη χώρα μας, διότι θα χρησιμοποιηθούν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου προκειμένου να πεισθεί το  Υπουργείο Υγείας  για την έγκριση και αποζημίωση βιοδεικτών που δεν συνταγογραφούνται παροτι υπάρχουν και αποζημιώνονται τα αντίστοιχα φάρμακα.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην έρευνα για τους βιοδείκτες ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

 

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα του συλλόγου μας.

.

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

Βολανάκη 19,
11526, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Created by Gravity.gr

Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών

ΚΕΦΙ Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, 5ος όροφος, 11523, Αθήνα
τηλ: 210 6468222, 210 3244390
fax: 210 6468221
e-mail: info@anticancerath.gr

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης και την ανάλυση της επισκεψιμότητας μας.
Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies..